Succesvolle actie in nachtwinkels en shishabars

Controle Openbare Weg en Dienst Accijnzen van Controle 1ste lijn Roeselare hebben op 7 juni 2022 een controle gedaan op nachtwinkels en shishabars in het zuiden van West-Vlaanderen. In totaal werden 3 nachtwinkels en 2 shishabars gecontroleerd. In 4 van deze zaken werden er overtredingen vastgesteld.

 

Onze collega's stelden volgende zaken vast:

 

Bron en foto's: Controle Roeselare
Douane Nederland viert 425-jarig bestaan
De Nederlandse douane bestond op 14 juni 2022 precies 425 jaar en is daarmee de oudste civiele rijksdienst van Nederland.

Koning Willem-Alexander kende hen een banier toe, een ere-doek als vorm van erkenning door het koningshuis. De Koning was dan ook als speciale gast aanwezig op deze feestelijke dag.

Voor foto's en video's van de feestelijke presentatie in de TheaterHangaar in Katwijk kunt u terecht op de Instagram of Facebook van Douane Nederland.
Bijzonder cruiseschip doet Antwerpen aan
Vorig jaar kon u lezen dat de nieuwe cruiseterminal aan het Steen in Antwerpen in gebruik was genomen en ook onze collega's er een plekje hadden gekregen voor passagierscontroles en detaxatie.

Op 14 juni 2022 meerde een wel heel bijzonder cruiseschip aan: driemaster Sea Cloud Spirit uit Malta. Het schip maakt nog gebruik van een traditionele manier van zeilen. Aan boord bevinden zich dan ook meer bemanningsleden dan toeristen.

Lees er meer over op vrtNWS.


Bron en foto's: Tom Poelman van Controle 2 Antwerpen
Curaçao populair herkomstland voor drugs op Zaventem
Dit jaar onderschepten onze collega's op Zaventem al 12 keer een aanzienlijke hoeveelheid drugs bij passagiers die terugreisden uit Curaçao, een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, net voor de kust van Venezuela, dat onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden.

8 reizigers hadden bolletjes met onder meer khat of cocaïne ingeslikt.
Een dame had dan weer twee vacuüm verpakte zakjes met cocaïnepasta verstopt in haar beha.
In de 3 andere gevallen zat cocaïne verstopt in de bagage van de reizigers.

Alle reizigers werden overgebracht naar de gevangenis.
Bron en foto's: P.M. van GAD Zaventem
Nieuwsberichten zijn altijd welkom via da.schakelwebsite@minfin.fed.be

.
De Franse douane heeft op 26 mei 2022 meer dan 124 kg cocaïne ontdekt onder een vrachtschip in de haven van La Rochelle, waar het papierpulp moest lossen.

Tijdens een inspectie van de romp van het Libanese schip ontdekten duikers dat een ongebruikelijke riem uit het rooster van een zeekist (holte in de romp van een schip) stak. Bij het verlichten van de holte werden glimmende zakjes zichtbaar.

Uiteindelijk waren nog 2 duiken nodig om 3 zakken boven water te brengen. De zakken waren verpakt in waterdicht neopreen en waren verzwaard met gietijzeren schijven. Ze bleken 124,28 kg cocaïne te bevatten, goed voor een geschatte waarde van meer dan 7,5 miljoen euro.


Bron en foto's: Douane Frankrijk
Franse douane ontdekt 124 kg cocaïne onder schip