Nationaal Defilé 2022
Na twee moeilijke jaren kon het nationaal defilé op de nationale feestdag terug in volle glorie doorgaan. Onze collega's maakten opnieuw volwaardig deel uit van de colonne van burgerlijke hulpdiensten met een detachement te voet en een gemotoriseerd detachement. Ook in het politiedorp waren we aanwezig.
In 2020 vond er door de coronapandemie geen burgerlijk en militair defilé plaats. Vorig jaar werd het nationaal defilé dan weer fors ingekort naar aanleiding van de de catastrofale gevolgen van de overstromingen voor talrijke burgers in ons land en namen we enkel deel met de mobiele scanner uit Antwerpen geflankeerd door de grote scanner uit Luxemburg. Dit jaar konden we wel opnieuw volwaardig deelnemen.

Een 40-tal collega's uit diverse diensten maakten deel uit van het detachement te voet. Het gemotoriseerd detachement bestond uit 3 motorrijders, 2 snelle Skoda-interventievoertuigen uit Roeselare en La Louvière, 2 Volkswagen Transporters uit Turnhout en La Louvière, de mobiele scanner uit Antwerpen en de sideloader met container van Douane & Accijnzen.

In het politiedorp konden onze collega's op veel aandacht rekenen met een infostand, enkele douanemoto's, een scanvan, een interventievoertuig en een combi.
FOTO'S
VIDEO
(YouTube opent in nieuw venster)
(YouTube opent in nieuw venster)
31.08.2022   •   Tekst: H.B.   •   Foto's: T.P. en S.F.
(Klik om te openen)