Postzendingen nader bekeken
1.000 xtc-pillen in een koptelefoon

Onze collega's van GAD Zaventem onderworpen een postzending, aangegeven als muziekspeler, oortelefoon met een waarde van 300 euro, aan een controle. Bij nader onderzoek vonden ze in de koptelefoon maar eventjes 1.000 xtc-pillen. De bedoeling van een particulier in Brussel was dat die zouden verzonden worden naar een burger wonende in Oeganda. De pillen waren ook allemaal voorzien van logo's die verwezen naar namen van internetproviders.
De volledige zending werd vernietigd.Vloeibare MDA naar Chili

Onze collega's van de GAD vonden op de luchthaven tijdens een controle van de postzendingen 2 kg vloeibare, gedeeltelijk gekristalliseerde, MDA terug in plastic blikken cosmetica. MDA is een chemische stof met een hallucinogene werking. Het pakket werd aangegeven als cosmetica en kleding met een waarde van 70 euro. De nieuwsgierigheid van onze collega's werd gewekt toen ze ontdekten dat de afzender hier in België een vals adres had opgegeven.
De zending werd vernietigd.10.000 xtc-pillen voor Sri Lanka

Begin juni vonden onze collega's te Zaventem 10.000 xtc-pillen in twee koerierszendingen bestemd voor twee particulieren in Sri Lanka. In één zending waren de pillen verborgen in een voetmassageapparaat, in de andere werden de pillen gevonden in de zijwanden van het karton.
Op de pillen bevonden zich ofwel het logo van het Nationaal voetbalteam Brasil ofwel van Skype...
Beide zendingen, die als geschenk werden gedeclareerd, zullen worden vernietigd.
GAD Zaventem
Teksten en foto's ons toegestuurd door P.M. van GAD Zaventem
Opmaak:I.D.W.