Sluikinvoer van 38.840 sigaretten

 

Begin december onderschepten onze motorrijders ook al tijdens de actie "Scanner" in de regio Gent een lichte vracht. Betrokkene vervoerde een lading "postpakketten”. Op ieder pakket stond een Brits adres vermeld, behalve op een bedmeubel.

Het bedmeubel (diverse stukken met plastic verpakking) werd door de vrachtwagenscanner Zeebrugge gescand. De scannerbeelden gaven een indicatie op smokkel van pakketten verdovende middelen of sigaretten. Ook de bedenkelijke wijze van aanbrengen van verf op de meubels deed ons besluiten om het meubilair open te breken. Daar troffen we 38.840 sigaretten aan met oorsprong Rusland.

Doorgestuurd door M.G. van Operaties-Mobiel Team Oostende

 

N.v.d.r.: Schitterend resultaat, gefeliciteerd collega’s!

 

Een gigantisch aantal namaaksigaretten

 

Op 3 verschillende plaatsen in het Antwerpse konden collega’s begin januari 2020 namaaksigaretten van de merken Rothmans Blue, John Player Special en em@il onderscheppen. In totaal ging het niet over 126.000.000 zoals in de kranten vermeld, maar over 134.530.000 namaaksigaretten, een gigantisch aantal als je weet dat we vorig jaar over het ganse jaar 174 miljoen sigaretten in beslag namen.

 

N.v.d.r. Dikke chapeau collega’s

 

Finshop verkoopt luxegoederen en juwelen

 

Woordvoerder Francis Adyns liet weten dat een openbare verkoop van inbeslaggenomen luxegoederen en juwelen, georganiseerd door Finshop, 105.000 euro heeft opgebracht voor de Staatskas. Mooie opbrengst.

 

N.v.d.r. Mooie opbrengst.

28 paletten “mixed beer” en transportmiddel aangehaald.

 

De collega’s van Oostende onderschepten tijdens een controle een Poolse vrachtwagen met een lading van 28 paletten "mixed beer". De vrachtwagenbestuurder overhandigde ons een CMR en twee VGD's. Het viel ons op dat zowel de CMR als de twee VGD's kleurenprints waren en dat in een zwarte kleur de nummerplaten van het transportmiddel achteraf werden ingevuld. De bestuurder vertoonde ons een CMR met als afzender een bedrijf in München maar als plaats van lading Duisburg en als bestemmeling een firma in het Verenigd Koninkrijk. Hij verklaarde wel dat hij de goederen ophaalde in Duisburg.

 

Er viel ons ook op dat vak 6 van de borgstelling niet was ingevuld en dat de borgstelling zelf of kopie ervan, niet was bijgevoegd. Tevens werd er bij nazicht van de lading vastgesteld dat deze niet overeenkwam met de lading vermeld op de VGD. 

 

De afzender van het bier verklaarde aan de vrachtwagenbestuurder telefonisch dat het Brits borgbewijs nog niet was opgemaakt, maar dat hij reeds de UCI-code mocht gebruiken daar de zending dringend was voor Kerstmis.

De lading bier en het transportmiddel werden aangehaald.

 

Doorgestuurd door M.G. van Operaties-Mobiel Team Oostende

 

N.v.d.r. Proficiat!