Gefeliciteerd Robby & Catherine

 

Het huwelijk van collega Robby Devoldere , tewerkgesteld bij de Maritieme Brigade te Zeebrugge, en Catherine Van Wulpen, hoofdinspecteur van politie bij de Lokale Politie Brugge, vond plaats te Roeselare op 21 september 2019. De erehaag werd verzorgd door enkele wachtofficieren en dispatchers van de lokale politie Brugge, alsook door medewerkers van de Maritieme Brigade te Zeebrugge, medewerker van de Havenbrigade van Zeebrugge en iemand van de Douane te Oostende.

 

N.v.d.r. Collegialiteit ten top!

 

Opmerkelijke drugsvangst!

 

Eind oktober werd n.a.v. een hit met onze ANPR-camera een personenwagen onderschept op de E- 40 wegens het niet betalen van een penale boete. 

 

Onmiddellijk merkten onze collega’s dat de chauffeur heel nerveus was. Dat bleek niet ongegrond want bij het nazicht van de koffer van zijn voertuig vonden we in een boodschappentas een blok van 1 kg cocaïne die in plasticfolie was gewikkeld. Vervolgens vroegen we om bijstand van onze hondengeleider met drughond om ook de rest van de wagen nogmaals grondig te onderzoeken. Zij vonden echter niets meer.

 

De betrokkene werd gearresteerd en op bevel van de dienstdoende magistraat overgedragen aan de FGP West-Vlaanderen. Het voertuig en de drugs werden door ons inbeslaggenomen.

 

Daarop volgde een huiszoeking en daar werd door onze speurhond ook nog eens 1 kg amfetamines en € 4.000,00 cash aangetroffen.

 

Uit dit voorbeeld blijkt nog eens dat het nuttig is om dringend toegang te kunnen krijgen tot ANG. Bij vele controles van penale boetes blijken de bestuurders dikwijls over een strafblad te beschikken en zij kunnen dus gewelddadig zijn. Momenteel nemen wij contact op met NOD-permanentie te Brussel. Die moeten dan via mail onze vraag doorspelen aan de Federale politie en dit duurt minimum 10' tot 30' of langer vooraleer wij antwoord krijgen. Dat betekent een groot tijdsverlies en kan ook veiligheidsrisico's inhouden.

 

 

Tekst: M.G. van Operaties – Mobiel Team Oostende

 

N.v.d.r.: Van harte gefeliciteerd collega’s!

ICT-materiaal niet langer beheerd door P&O

Vanaf vandaag worden uw voorkeuren voor professioneel en/of privégebruik van ICT materiaal beheerd via de ICT Servicedesk en niet meer via My P&O.

Concreet kan het gaan over uw laptop, smartphone/GSM, abonnement of tablet.

Lees meer op :

https://gcloudbelgium.sharepoint.com/sites/minfin-intranet/NL/Nieuws/Pages/raadpleeg-uw-ict-materiaal.aspx

World Courier bedankt douaniers

 

De Douane droeg zijn steentje bij aan de vlotte inklaring van het levensnoodzakelijk medicijn voor baby Pia.

 

De firma WorldCourier bedankte heel uitdrukkelijk enkele collega’s voor de hulp en het advies die noodzakelijk waren voor het succesvol inklaren en leveren van het medicijn voor baby Pia aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).