Tot slot zat er ook één overtreding bij voor het bezit van 10 gram marihuana en het rijden onder invloed van verdovende middelen. De Lokale Politie van Brugge verleende bijstand en nam de speekseltest af met het positieve resultaat dat de bestuurder marihuana en cocaïne tot zich genomen had.

 

Knap resultaat collega’s, gefeliciteerd!


Ons toegestuurd door M.G.

Foto’s van Philip Gevaert

˜

Begin maart 2020 hielden onze collega’s van EMT Oostende in samenwerking met de lokale Politie van Brugge een actie met het ANPR-toestel. De controle bleek zinvol, want ze konden € 6.795,77 innen aan penale boetes. Er werd ook nog een pro justitia opgesteld voor een schouwing van de wagen die verlopen was. Men nam 6 stalen van gasolie en verstuurden die naar het Laboratorium van Douane en Accijnzen met de vraag of het hier over “rode” gasolie gaat en onrechtmatig werd getankt om accijns te ontduiken.

Nummerplaten flitsen bracht op


Bij controle van de vracht bleken er echter geen stofzuigers aanwezig te zijn maar wel tabak. De rooktabak had Luxemburgse fiscale zegels en was ook bedoeld voor de Engelse markt. Het betrof een vracht van 800 kilo rooktabak. Het voertuig en de tabak werden in beslag genomen. In een eerste verhoor kon de verdachte geen aanvaardbare reden geven voor de aanwezigheid van de tabak of de afwezigheid van stofzuigers in zijn voertuig. 

Waar zijn de stofzuigers?

Woensdag 12 februari ll. hield een ploeg van EMT Roeselare een Engels voertuig staande op de autostrade te Nieuwpoort. Volgens de CMR en de facturen was de bestelwagen geladen met stofzuigers met als bestemming Engeland.

Operatie Liquid Night

 

Onze administrateur-generaal K. Vanderwaeren ging tijdens de actie “Operatie Liquid Night” samen met meerdere mobiele douaneteams op controle bij nachtwinkels in het Brusselse ter bestrijding van de fiscale fraude. Onze collega’s kregen ook bijstand van 2 teams van de lokale politie Brussel- Zuid en Brussel West.

“De strijd tegen fiscale fraude bij nachtwinkels is belangrijk voor douaniers, daarom wou ik deze actie persoonlijk meemaken. De actie is enthousiast uitgevoerd. De resultaten van de actie worden nu verder geanalyseerd zodat we onze controles nog beter kunnen organiseren."

21 nachtwinkels werden gecontroleerd en in verschillende winkels werden goederen in beslag genomen. Onze collega’s stelden inbreuken vast met betrekking tot niet-alcoholische dranken, bieren, alcohol, tabak, shisha-tabak, blunts... De niet-alcoholische dranken waren afkomstig uit het buitenland zonder dat de accijnzen en de BTW in België betaald werden. De douaniers stelden ook vast dat de Belgische fiscale zegels op de tabak ontbrak.

Bovendien werden niet-fiscale bevoegdheden zoals het bezit van wapens en verdovende middelen bestraft.

In verschillende winkels werden goederen in beslag genomen.

Met deze actie wil onze AAD&A potentiële fraudeurs alvast laten weten dat naast de gerichte, eenmalige controles op elk moment (24/24u) grote acties mogelijk zijn. Straffeloosheid wordt niet geduld!

 

N.v.d.r. Mooie resultaten, collega’s!

 

Bron tekst: News.be

Foto: Stephane Biebuyck

 

Ons doorgestuurd door A.W. - Roeselare