Ontdek de gratis eLibrary

 

De Academie van P&O lanceerde een splinternieuwe eLibrary voor uw persoonlijke ontwikkeling. Deze bevat meer dan 1.000 korte en effectieve eBooks en audiotitels om u te helpen met alle aspecten van uw persoonlijke ontwikkeling.

 

Let ook op namaak bij kerstinkopen!

 

“Minister De Croo, Nanac en Douane waarschuwen burgers!

In 2019 werden 117.000 nagemaakte voorwerpen – voornamelijk kleding en speelgoed - in beslag genomen in 16.500 postcolli’s. 115.000 voorwerpen werden in beslag genomen in de havens tijdens 117 vaststellingen. Er wordt dus steeds meer namaak per post of koerier verzonden en dus online besteld, zeker nu de feestdagen in aantocht zijn.”

 

Persbericht www.fin.belgium.be

Foto: D&A-museum

 

Illegale sigarettenfabriek opgedoekt in Genk

 

Op maandagavond 25november is de Douane binnengevallen in een illegale sigarettenfabriek in Lanaken. De Douane hield er ter plaatse vijf personen aan en de lokale politie rekende drie voortvluchtigen in. Ze hebben allen de Oekraïense nationaliteit. Op het moment dat de Douane binnenviel, was de productielijn reeds gedeeltelijk ontmanteld. Toch werden ter plaatse nog meerdere tonnen tabak en sigaretten van het merk Richmond en Marlboro in beslag genomen. De operatie werd ondersteund door Europol. De illegale productie van sigaretten is een fenomeen dat in heel Europa voorkomt. In België werden in 2018,3 en in 2019 reeds4 fabrieken opgerold. In heel Europa zijn er dat 47 in 2018 en 30 gedurende het eerste semester van 2019. België is momenteel voorzitter van de operationele actie EMPACT 2.3. Een initiatief van de lidstaten en georganiseerd door Europol en specifiek gewijd aan de bestrijding van de illegale productie van sigaretten in Europa.

 

 

 

 

 

       N.v.d.r. Aan alle betrokkenen van de controlerende diensten: Van harte gefeliciteerd

 

N.v.d.r. Dikke proficiat collega’s!

 

Persbericht www.fin.belgium.be

Grootschalige actie aan E-40

 

De West-Vlaamse federale politie organiseerde in december een grootschalige actie op de E-40 aan de op- en afritten van het Oost-Vlaamse Nevele tot in Oostende. Dit deden ze in samenwerking met de douane en de Vlaamse Belastingdienst. In totaal werden 623 voertuigen en 445 mensen gecontroleerd. Ze hadden de bedoeling om inbrekersbendes in te rekenen, maar deze controle zette prachtige resultaten neer op meerdere vlakken: