10 miljoen illegale sigaretten gevonden

De collega’s van de Opsporingsdienst konden tijdens de maand april 10 miljoen illegale sigaretten in beslag nemen na huiszoekingen in 4 verschillende loodsen in de Regio Hasselt. De inbeslagname is goed voor 3,2 miljoen euro aan ontdoken rechten.
194 kg cocaïne in Colombia in beslag genomen

In de havenstad Buenaventura konden de Colombiaanse collega’s 194 kg cocaïne verstopt tussen zakken rietsuiker onderscheppen. Zij vermoedden smokkel toen ze merkten dat de zegel van de container was beschadigd en de etiketten van de zakken aangepast waren. Deze lading was bestemd voor Antwerpen.
Meer dan 2 ton cocaïne in Peru onderschept

In een Peruaanse haven is een gigantische lading cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. De 2.202,39 kilogram cocaïne  zaten verborgen onder een lading zakken polypropyleen.
De rode diesel was opgeslagen in een loods die verhuurd wordt in twaalf verschillende units.
’s Nachts was er verdacht veel activiteit van vrachtwagens rond de bewuste unit en om die reden werd de politie verwittigd.  Zij droegen de zaak over aan onze collega’s, die de duizenden liters rode diesel opsloegen in grote jerrycans om in beslag te nemen.
17,1 miljoen euro aan rechten misgelopen.

Onze diensten konden berekenen dat we in het afgelopen jaar 17,1 miljoen euro aan rechten misliepen door fraude met alcohol. Hiermee is deze vorm van fraude fors toegenomen want in 2017 was dit bedrag nog 10,9 miljoen euro.
Duizenden liters illegale rode diesel opgedoekt
De collega’s van de Opsporingsdienst  hebben in Blankenberge een tankplaats met duizenden liters illegale rode diesel kunnen opdoeken door een tip van omwonenden.