200 jaar Douane Aken

Op 18 mei 2019 werden de collega’s van de Koninklijke Harmonie van Financiën uitgenodigd op het jubileumconcert “200 Jahre Zoll Aachen” in het Eurogress Aachen.

Maar er was meer. Er werden ook foto's uit de oude doos - van een oude Volkswagen Zoll busje tot de nieuwste voertuigen - samen met in beslaggenomen goederen getoond. De douanehonden demonstreerden hun kunnen en stadsarchivaris Dr. Muller gaf een geschiedkundige uiteenzetting over de evolutie van het douanegebied.

De dag werd afgesloten met een concert ter attentie van de 'Notfallseelsorge Aken'. Deze organisatie staat in voor de psychologische nazorg bij traumatische gebeurtenissen, ook voor douaniers. Het concert verbond op muzikaal vlak de goede oude tijd met de moderne tijd, met thema's over verdriet, hoop, moed, liefde en geluk.

De KHF-delegatie, met Anja Van Nieuland en Daniel Schoonbroodt, en vele andere aanwezigen mochten tevens genieten van de mooie stem van Ilja Koch. Hij zong o.a. liedjes van Udo Lindenberg en Brendam Graham. 

Het was een prachtige avond!
Nederlands jaarconcert “Fusion en Rock”

Onze harmonie, vertegenwoordigd door Katrien De Smet, was een paar dagen later dan alweer te gast bij de collega’s van het Orkest Douane & Belastingdienst Nederland tijdens hun Jaarconcert “Fusion en Rock” in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag. 

Presentator Leo omschreef het programma als een samensmelting tussen een historische zeeslag en een futuristische veldslag tussen de sterren, tot aan de symfonische rock. De avond begon met de Piet Hein Rhapsody. Na een schitterend duet op dwarsfluit, bracht het orkest een deel uit de Queen Symfonie van componist Tolga Kashif met beelden van de film Bohemian Rhapsody. Net voor de pauze kwam er een selectie van muziek uit de Star Wars films met de eeuwigdurende strijd tussen het goede en kwade. 

Na de pauze was het tijd voor rockzanger Martin van der Starre die nummers bracht van onder meer Procal Harum en The Alan Parsons Project begeleid door het geweldige orkest. Tot slot richtte de algemeen directeur Douane, mevrouw Van Schelven, nog een dankwoordje tot de muzikanten en het publiek.
Op muzikaal bezoek bij de buren
K
f
H
GALACONCERT

18 januari 2020
AMUZE
19u
Tekst: Katrien De Smedt, secretaris KHF
Foto links:Zollkapelle Aachen
Foto rechts: Douane Harmonie Nederland
Foto midden: KHF