Mako
Tara
Nic
Primeur: 1ste Belgische tabakshond

Op 19 april 2019 heeft Tara haar examen succesvol afgelegd in Houdeng. Met haar komst kan onze administratie voor het eerst een tabakshond inzetten.

Nic, Kyara en Mako geslaagd

Op 12 april 2019 hadden ook nog drie andere nieuwe honden op de luchthaven van Bierset hun eindtesten afgelegd voor een jury. Voor alle betrokkenen toch wel een spannend moment want sinds januari heeft de Hondenbrigade alles terug in eigen beheer en werkt ze met eigen instructeurs.
De 3 nieuwe honden zijn: Nic, een drugshond voor de haven van Antwerpen, Kyara, een drugs- en cashhond voor de luchthaven van Gosselies en Mako, ook een drugs-en cashhond maar dan voor de luchthaven van Bierset.
De organisatie verliep vlot en de drie deelnemende hondenteams behaalden een uitstekend resultaat. Ook deze viervoetige collega’s kunnen nu controles uitvoeren op hun eigen standplaats. Daarnaast zullen ze ook steun verlenen aan andere douanediensten, die zelf niet over drugshonden beschikken.

Rodine, de nieuwe hond voor Zaventem

Er is bovendien nog een Duitse staande korthaar aangekocht voor de luchthaven van Zaventem. Haar officiële naam is Rodine maar haar roepnaam is Mollie. Zij is nu nog in volle opleiding.
De Hondenbrigade stelt aan u voor:
NIC
RODINE
TARA
MAKO
Tekst en foto's: Kenny Van Hamme, verantwoordelijke ondersteuning Hondenteams
Rodine
Kyara
KYARA
Rodine
Kyara
Mako
Tara
Kyara