Running Event Teplice (Tsjechië)

De European Customs Sport Association (ECSA) is al lang geen onbekende meer onder de collega’s, maar de 35-jarige editie van het loopevenement in Teplice (Tsjechië) is er wel eentje om te onthouden. Niet alleen waren er collega’s uit 15 verschillende landen aanwezig, waaronder 4 deelnemers uit ons land, maar ook de Tsjechische douane onder leiding van Jan Hlinka ontpopte zich opnieuw als perfecte gastheer. Het was ook leuk om de regionale directeur en de algemene directeur van de douane onder de supporters te tellen, maar kers op de taart was wel dat de vice-premier van Tsjechië gaf gedurende 3 dagen act de présence

 

Een speciaal diploma voor…

Alle deelnemers werden na het lopen uitgenodigd voor een traditionele Tsjechische barbecue waar er onderling gezellig verbroederd werd. Vervolgens namen de lopers een frisse douche en maakten zich klaar voor de grote prijsuitreiking door de vice-premier en de directeurs.

Hier moet toch even vermeld worden dat onze collega Wim, een speciaal diploma in ontvangst mocht nemen vanwege zijn jarenlange inzet voor ECSA en de Tsjechische douane bij het organiseren ven evenementen.

Na de prijsuitreiking was er nog een klein feestje en helaas veel te vroeg in de ochtend moest er al afscheid genomen van sommige collega’s die terug naar huis moesten keren.
3 events op rij

Het 1ste  event, de Customs mile  op vrijdag, was al een goede graadmeter om te kijken hoe het met de benen gesteld was, want laten we duidelijk zijn, het is geen vlak parcours de heuvel van Teplice.

Tijdens het 2de event moest er 10 km gelopen worden of 4 rondjes van 2,5 km, waarvan er 1,2 km echt lekker bergop was. Hierbij moesten er dan ook nog 264 hoogtemeters overwonnen worden. Het was een heel snelle race die gewonnen werd door onze Ierse collega, met een nieuw parcours-record van 35:47 min.  Hoedje af voor deze collega! Onze Franstalige collega Thomas deed het meer dan uitstekend met zijn 5de plek, collega Wim haalde de 30ste  plek, Elke en Kristof enkele plaatsen verder.

Op het 3de event, de sprint, liet collega Elke zien dat ze een echte vechtersmentaliteit heeft en ze veroverde dan ook een knappe derde plaats. Kristof en Thomas haalden de finale net niet. Wim hield er, jammer genoeg, een kleine blessure aan over en moest forfait geven tijdens de sprint.
Teplice was een geweldig avontuur en smaakt naar meer!

V.d.r; De Schakelredactie dankt deze collega's voor het opsturen van tekst en foto's ( Copyright: Petr en collega's)

 

 

Wim en Jan
Moverun 2019
Moverun 2019

Klik hier...
Towerrun 2019
Towerrun 2019

Klik hier...
Lees ook
ECSA Teplice 2016
ECSA Teplice 2016

Klik hier...