Waarin drugs zoal verstopt worden
5.000 xtc-pillen werden door onze collega’s gevonden in een kookplaat. De pillen droegen verschillende logo’s. Opmerkelijk detail: de opgegeven waarde bedroeg 50 euro maar de kosten om het pakket te versturen kwamen op 196 euro.
In een kookplaat
 
4 kg ketamine zat er in een koerierszending die werd aangegeven als "een schilderij". Bij nader onderzoek troffen onze collega’s de ketamine aan in de kader van de prent.
In een schilderij
 
 
Op weg naar Nairobi konden onze collega’s een postzending onderscheppen met ontbijtgranen. In de doos troffen ze 400 xtc-tabletten aan die vacuüm verpakt werden in aluminiumfolie. De zending werd aangegeven als "hulpgoederen" met slechts een waarde van 40 euro. De kosten voor het verzenden van het pakket bedroegen 160 euro.
Tussen de ontbijtgranen
Een koerierszending werd afgeleverd en gedeclareerd als "Geschenk, waterpomp" met een waarde van 300 euro en een gewicht van 20 kg. Bij nader onderzoek vonden de douaniers 15.000 xtc-pillen in de bodem van de waterpomp. De pillen hadden verschillende kleuren en vormen en droegen logo’s van La Case del Papel , Mijn merk, Heisenberg, e.a.

In een waterpomp
Voor een zending ‘Koffie Expresso’ verstuurd per koerier werd een waarde van 180 euro aangegeven. Bij controle bleken verschillende tasjes met ketamine, in het totaal 2 kg, verborgen tussen de koffiebonen. Ketamine wordt door medici gebruikt als snelwerkend verdovingsmiddel, maar het wordt ook aangewend als recreatieve drug.
Tussen de koffie
In Australië is er iemand die voor zijn verjaardag geen snoepjes cadeau kreeg vanuit België
Onze collega’s onderschepten nl. zijn pakketje ‘Present, birthday sweets’ met de waarde van 40 euro. Toen zij het geschenkje openden, zaten er echter verschillende pakjes minute soep in, waarin 300 gram cocaïne zat verstopt.
Cocaïne in de soep
40 kg cannabis werden vacuüm verpakt in zwarte zakken en verborgen in tuinmeubelen Onze collega’s konden deze lading gelukkig in beslag nemen
In tuinmeubelen

Wie legt er niet al eens graag een goed stuk vlees op de barbecue, maar of die nu moet gekruid worden met xtc?
Onze collega’s openden een postpakket met de beschrijving ‘elektrische grill’. Waarde? 300 euro. Nieuwsgierig als ze zijn, onderzochten ze de barbecue van buiten naar binnen en ja hoor, de afzender probeerde 2.000 xtc-pillen met logo’s van Givency en Jurassic Park langs deze weg het land uit te smokkelen. Uiteraard staken onze collega’s hier een stokje voor en vernietigden de pillen.
Geen vlees maar xtc op de barbecue
Bij onderzoek van een ander pakketje, bleken er naast zakken snoep ook weer pakjes minute soep te zitten met daarin opnieuw 300 gram cocaïne. Ook de fles wijn witte wijn die cadeau werd gedaan, moest ingehouden worden want het Raman-toestel wees erop dat de vloeistof MDMA (xtc) was.
MDMA in wijnfles
21.08.2020   •   Bron en foto's: collega P.M. - GAD Zaventem