Geachte leden en sympathisanten,

Na onze succesformules in onder meer Kortrijk, Oostende en vorig jaar Brugge, verrassen we u deze keer met een bezoek aan de hoofdstad van de provincie Luik: Luik !

De bijnaam van de stad Luik is “La Cité Ardente” wat zoveel betekent als “De Vurige Stede”, en is gelegen aan de Maas, ongeveer 30 km stroomopwaarts van Maastricht.

De stad Luik heeft zijn toeristen enorm veel te bieden.
De geschiedenis van deze stad wordt gekenmerkt door talloze conflicten tussen het prinsbisdom en de buurlanden, maar ook tussen de burgers van de stad en de adellijke families. In de 11de eeuw kreeg de stad hierdoor stadsmuren, zodat de adellijke families zich konden beschermen en niet langer moesten vluchten naar het naburige Maastricht. Deze stadsmuren met onder andere de beroemde “Dwangburcht” zijn uitgegroeid tot de “Citadel van Luik”.
In de 16de eeuw is deze stad ontwikkeld tot een belangrijk centrum van metaalindustrie, met name wapenindustrie en –handel.
Luik is tevens een bruisende studentenstad ! 

We gaan dit jaar proberen om, met de gekende fileproblemen in het achterhoofd, de formule eens over een andere boeg te gooien en bieden jullie de heen- en terugreis gratis aan ! Deze zal wel gebeuren met het openbaar vervoer, namelijk treinen van de “NMBS”. Het vertrekpunt is het station te Antwerpen Centraal. Ook Mechelen is een mogelijke opstapplaats.
Gelieve bij de reservatie duidelijk jullie voorkeur kenbaar te maken en jullie zeker tijdig tot een van de 2 stations te begeven ! Reistijden worden later meegedeeld… De trein zal vertrekken rond 8u30 in Centraal station en de terugreis is voorzien tegen 19u30.

We starten de wandeling vanaf ’t treinstation Luik-Gillemins. Tussen het bezoek aan tal van interessante locaties in de stad, krijgen we een lekker verrassingsmenu voorgeschoteld van lokale koks begeleid met aangepaste drank.

Omstreeks 15u30 eindigt de culinaire wandeling waarna we vrij te bepalen en ieder op eigen tempo nog vele interessante locaties kunnen bezoeken.

Omstreeks 17u30 keren we terug naar Antwerpen.

Kostprijs: leden en hun partners €65 en niet-leden €75. (prijs is inclusief maaltijden en treinreis)

Inschrijving: bij voorkeur per e-mail bij Dany Gelders
dany.gelders@minfin.fed.be of 0257/55586
Gelieve op te geven: gewenste opstapplaats, eventuele dieetwensen

Betaling: Op rekening van Andouac BE81 9796 5664 3424 met vermelding “culinaire wandeling Luik + aantal deelnemers+opstapplaats” ten laatste op 25 maart 2018.Andouac vzw
ANDOUAC vzw
Personeelsvereniging
Antwerpse Douane en Accijnzen