Mee met Andouac, voor een 5-daagse uitstap naar de Moezelstreek in drie landen, een première voor uw pennenman. Maar ‘k had er zin in.

Een beetje vroeg opstaan , dat wel, want we moesten om vier uur in de morgen de nest uit om eerst van Gent naar het vertrekpunt Kapellen te snellen, maar als ’t voor een vijfdaags reisje is, geen probleem.

De Antwerpse reisvogels stonden al  lustig te  kwetteren bij het hek van het kasteel Dennenburg (OPF).  De bus was op tijd met een chauffeur Wim die je direct in het hart kon sluiten: Wim was een serieus blokske met gevoel voor humor en een nauwgezette kordate rijstijl.

Joepie en wij weg, richting Luxemburg, een schoolreis gelijk.

En of we veel gezien hebben. Vianden met zijn kasteel, de steden Luxemburg, Metz, Nancy en Trier. We hebben diverse historische plaatsen bezocht, een viertal musea doorlopen en uiteraard goed gegeten en gedronken. En ik vergeet zeker de “eau de vie” van de stokerij van Melanie niet: “Amaai, straffe toebak”

De organisatie? “Perfect”,  waarde lezers. Geen enkele fout in timing of afspraak. Met dank aan de bestuursleden.

De gidsen waren uit het betere hout gesneden en konden onze reisdagen met veel zwier en klank opvullen. De restaurants waren goed van keuken en ook het hotel mocht er zijn. Alleman heeft wellicht wat gewicht bijgekregen want twee driegangendiners per dag, inclusief biertjes en wijnen, dat blijft aan de ribben plakken. Maar goed, we weten wat ons te doen staat: een beetje temperen de komende dagen.

Vergeet ik bijna de ronduit schitterende weersomstandigheden te vermelden: zon alom alsof het ook vooraf besteld was. Maar, …ik weet hoe dat komt: ’t was in de week van de feestdag van de heilige Mattheus, de patroon van de tollenaars. Die heeft ons zien komen en de regensluiers een vijftal dagen laten wegtrekken. Toffe kerel.

En nu hopen op een volgend reisje. Nog van dat.

Reporter: Roger
Foto's: Marc De Schutter

Andouac staat voor Antwerpse Vriendenkring voor Douane en Accijnzen

In Luxemburg-stad kregen we een bijzonder
amusante rondleiding van een plaatselijke gids in het Nederlands!
Ook het Centre Pompidou met moderne kunst in Metz stond op het programma
Europese kunstwerken uit de 14de tot de 21ste eeuw hingen in het imposante Museum van Schone Kunsten te  Nancy
5 dagen op reis met Andouac