AVIO ZAVENTEM

1959

zestig jaar

Op 31 augustus ll. vierde de personeelsvereniging Avio-Zaventem haar 60-jarig bestaan in zaal De Faktorij. Het werd een mooi feest, muzikaal opgeluisterd door 40 muzikanten van de Koninklijke Harmonie van Financiën. Het oude bestuur met Maria, Freddy, Erna, Ilse, Marc, Benny, Ingrid, Gilbert, Michel …. was zelfs voltallig aanwezig samen met vele gepensioneerden en voormalige collega’s die mettertijd gemuteerd zijn naar andere standplaatsen.
Na het opstellen van de zaal met een podium voor de Koninklijke Harmonie van Financiën en het vullen van de frigo’s bleef er niet veel tijd over vooraleer de eerste collega's arriveerden. Die hadden zich met tientallen reeds verzameld aan de toegangsdeur en terug kennis gemaakt met elkaar.
Om vier uur in de namiddag gingen de deuren open en konden zij meteen genieten van een drankje en een hapje.

De sfeer op de receptie was opperbest en vooraleer men het besefte, was het tijd voor de leden van de harmonie om hun muzikale kunsten te tonen. Toch even extra vermelden dat onze Zaventemse collega’s Michel en Anja ook meespeelden als muzikant en dat Eline De Munck, die tot vorig jaar nog tewerkgesteld was op deze luchthaven, de show presenteerde.

De harmonie startte met zware muziekstukken om te eindigen met lichtvoetige klanken (The Beatles). Dirigent Rudi Vansweyveld en de muzikanten lieten zich weer van hun beste zijde zien en hun optreden viel in goede smaak.
Reeds een fijne reclame voor het volgende galaconcert dat zal doorgaan in:

     de Amuze (centrum Antwerpen) op zaterdag 18 januari 2020!
Na het optreden van de harmonie en de speech kon het koude buffet van start gaan en de aanwezigen lieten zich dat dan ook geen twee keer zeggen. Bijna iedereen liet zich dit fijne eten welgevallen met de nodige drankjes.
Tijdens het buffet gaf het combo een al even zeer geslaagd concert.

Voor de meesten ging het te vlug. Om 10 uur ‘s avonds dienden we immers afscheid te nemen van iedereen.
Hopelijk was het voor de meesten een nieuw begin met hernieuwde vriendschapsbanden.Tekst en foto's: Philippe De Coninck
Maria gaf als vroegere voorzitster nog een speech over de Zaventemse douanegemeenschap en hun sportieve en culturele activiteiten.

Ook George Minnaert werd niet vergeten. Als oudste aanwezige (88jaar!) was hij één van de douaniers die in 1958 op de nieuwe luchthaven Zaventem kon beginnen. Tevens heeft hij gedurende 50 jaren de rol van Zwarte Piet bij het Sinterklaasfeest op zich genomen!

Georges Minnaert (88 jaar)

Eline De Munck presenteerde de show

Maria Van den Abbeel, de vroegere voorzitster

Georges Minnaert
Maria Van den Abbeel
Eline De Munck presenteerde de show